Prove your humanity


Наскоро попаднах на една интересна статия в ReturnOfKings, която разглежда популярната у много game denialists (хора, отричащи че има такова нещо като “усвоими умения за сваляне на или успехи с жените”) хипотеза, че парите са единственото нещо, което е необходимо, за да привличаш готини мадами.

Следи Casanova.BG!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Стани част от Casanova.BG и получавай най-новото съдържание от сайта АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО.
Без спам. Без излишни глупости. Само стойностни статии по теми, които те вълнуват!
Powered by Optin Forms

Накратко казано, според последните има два типа мъже по природа – такива, които са добри с жените, и такива, които не са. Казановите винаги ще взимат най-яките мадами, докато вторите ще са принудени да се задоволяват с огризките, порно и моногамни връзки с (често) по-малко привлекателни жени….ОСВЕН АКО НЕ НАПРАВЯТ ЗВЕРСКАТА ПАЧКА. За тях обяснението е, че ако имаш много пари, жените сами ще идват при теб, тъй като ако погледнем всички богати хора, виждаме, че те са масово заобиколени от красиви жени. Освен това подобно обяснение е много изгодно, защото хем ти дава “извинение”, че не можеш да привличаш готини мацки, щото не си милионер нали, хем ти дава някаква надежда, че след десетилетия усилен труд, ще получиш своята награда от 70 девици, възбудени от невероятната сума пари, които имаш в банката.

Както можете да си представите, всеки мъж отделил достатъчно време да разбере в детайли тънкостите на привличането между половете, няма да се съгласи с горната теза и авторът на оригиналната статия излага своите аргументи по въпроса, които ме накараха да се замисля за това каква роля играят парите в по-бедни държави (България) и или страни с огромна разлика между бедни и богати (Филипините, да речем). Описаните фактори в тази моя статия обясняват някои от разликите, но в следващите редове ще се опитам да навлезна в още малко по-тънки нюанси по темата.

Накратко казано – да, в по-бедните страни парите играят малко по-голяма роля, отколкото в Западния свят. Много семейства едва свързват двата края, липсва каквато и да е адекватна подкрепа от държавата, икономиката не предлага неограничени възможности за финансов успех и като цяло средата е доста трудна за постигане на стандарт, с който голяма част от средната класа в страни като САЩ, Канада, Великобритания и по-голямата част от Северозападна Европа са свикнали и приемат за даденост. В резултат на това, парите и видимите ресурси играят много по-голяма роля – в България символите са за статус в обществото все още са каква кола караш и какъв мобилен телефон притежаваш, докато навсякъде на Запад тези неща са свръх-достъпни и статутът се определя много повече от неща като обществен престиж (общественици, юристи, предприемачи, академици, лекари), район на местоживеене(за всеки прекарал известно време в Лондон или просто играл Монополи е ясна разликата между това да живееш в Mayfair или в Hounslow, да речем) и къде прекарваш ваканциите си.

С други думи, това което искам да кажа, е че когато общото средно ниво е достатъчно високо, парите започват да играят много по-малка роля. Те се превръщат много повече в инструмент за влизане в определени кръгове и много по-малко – в директното изражение на “аз мога да си купя Бентли”. Тези неща са важни, защото пък те от своя страна водят до това, заради което мъжете трупат пари и което привлича жените – а именно властта.

Властта да контролираш максимално много аспекти от своя собствен живот. Властта да контролираш и направляваш чужди животи. Властта да може да кажеш “Fuck Off, I’m not doing that” и да играеш играта по своите правила. Именно затова е ключово предварително да си наясно как парите могат да бъдат полезни, защото ако те не представляват власт или не създават власт, те се превръщат единствено в разменна монета за играчки за възрастни. А освен ако не целите да привличате скъпо-платени ескорти, които да “спонсорирате”, то в това няма особено голяма наслада.

Дълбоко в мен резонира това обяснение за разликата между “attraction” & “arousal” – между привличане и възбуждане, така да се каже.

“…..

Yes, a woman may well be attracted to a man’s wealth. After all, if a man offers to buy you expensive gifts and take you to Dubai then that is not something to be sniffed at. Don’t be a fucking hypocrite. Put yourself in her shoes. What would you be thinking?

But is that girl necessarily going to be aroused by such a man? No. Arousal, born of animalistic desire, is something else entirely.”

Ерго, парите сами по себе си няма да ви донесат жени, освен ако не си ги “платите”. Дори няма да разгледам тази перспектива, тъй като целта ми е да разглеждам примери как да бъдем по-успешни в действията си, така че да не се налага да заменяме мъжката си стойност с финансовия й еквивалент. Посланието горе е ясно – възможно е жените да са привлечени от парите ви, но е абсолютно невъзможно да са възбудени от тях.

Срещал съм мадами в София, които имат “чичко-паричко”, който ги издържа на sugar daddy начала. Понеже жените имат много по-голяма нужда от чувства (за нас мъжете, чукането си е чукане), този тип договорки неминуемо не издържат теста на времето. Мацките имат нужда от някой, който да ги възбужда, опожарява и разгонва. Ако просто им плащате квартирата, давате им джобни и ги возите на новото BMW 3 пъти в седмицата, то тогава те ще бъдат привлечени от ресурсите ви (особено ако нямат много алтернативи за достойно препитание, както често се случва в България, нека да е ясно – не е луд, който яде баницата:)), но ще отсъства възбудата от истинските чувства и междучовешки отношения. А ако това отсъства в живота им достатъчно дълго, или ще бъде заместено от редица други дефицити (attention-whoring до смърт в социалните медии) или рано или късно ще избие в страстна връзка с някой, който може да няма пукната пара, но успява да ги подмокри само с поглед…

Оставям темата отворена за продължение, тъй като има още редица гледни точки, от които може да бъде разгледана – очаквам коментарите ви!

Парите Срещу "Играта"(Част 1)
Reader Rating 7 Votes
%d bloggers like this: