Prove your humanity


75% от енергията човек харчи за трупане на нова инерция и 25% от енергията си само, за да я поддържа. Когато сме били 8 часа на работа ни е трудно изведнъж да превключим мозъка си към социално поведение, да се отпусне и забавляваме, да спрем логичното мислене на робот, което сме подхранвали цял ден. Трябва да предприемем ново действие, за да ни изгради нова инерция.

Следи Casanova.BG!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Стани част от Casanova.BG и получавай най-новото съдържание от сайта АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО.
Без спам. Без излишни глупости. Само стойностни статии по теми, които те вълнуват!
Powered by Optin Forms
 1. ТРИ МИНУТЕН БАНКРУТ:

Ако чакаш да се почувстваш готов има голяма вероятност да останеш с чакането. Ще се почувстваш готов след като го направиш. След като го извършиш мозъкът ти ще се изкефи и ще си каже „хей не беше толкова страшно, никой не ме уби, цял съм, щом го направих веднъж значи мога пак“.

Има експерименти по психология, които показват, че негативната мотивация, която те кара да вземеш действие, за да избегнеш болка е много по-силна в момента, отколкото положителната обещаваща печалба. Разделят хора на 2 групи, които ги карат да извършат една и съща неприятна задача. На първата група им казват, че ще им дадат 5 долара ако го изпълнят, а на втората група им взимат 5 долара и ще им ги върнат ако я изпълнят. Втората се справя много по-добре.

Ако си с приятел вадиш 10-20 лв или колкото пари имаш и му ги даваш. Той ги прибира в джоба, вади телефона и пуска хронометър за 3 минути. Ако след изтичането на 3-те минути не си заговорил момиче и да се задържиш повече от 1-2 изречение той няма да ти върне пари.

Ако са ти всичките пари за вечерта е непоклатима мотивация.

 1. ИГРА НА ВЪПРОСИ

Това е много креативно и ефективно упражнение за шит тестове (ако не знаеш какво е шит тест попитай някой опитен в играта). Най-ефективния начин да преодолееш шит тест е да вземеш лайното, с което тя те замерва, да го уголемиш, превърнеш в злато и да я замериш обратно под формата на въпрос.

Говорете си с уингмена ви само чрез въпроси. Когато отговаряш използвайки въпрос не трябва да съдържа във въпроса ти становище като „Да, а ти …“ или „Имам, кога ти ще…“.

Тук важи един от принципте в продажбите. Когато клиента ти зададе въпрос ако му отговориш вече губиш. На въпроса се отговаря с въпрос, така че той сам да си отговори. Ако започнеш да му изброяваш всичките логични причини защо си прав, защо ти си готиния пич, с който тя трябва да си тръгне ще изгубиш. Ти й позволяваш тя да те завърти в нейния свят, в нейната рамка. Все едно тя е журито на нейното предаване „Мария търси талант“ и ти тръгваш да й се доказваш и квалифицираш защо тя трябва да те одобри. Трябва да обърнеш рамката и да я замъкнеш в твоето реалити шоу и тя да те гони теб за твоето одобрение. Пример:

 • Ти да не би да ме сваляш?
 • Показала ли си ми защо трябва да те свалям?
 • Ти да не си фъкбой?
 • За това ли си мечтаеш?

Ето и от самото предаване:

 1. ДВУМИНУТНА ИСТОРИЯ

Понеже сме социални животни едно от основните притеснения, когато говорим с нов човек е дали ще ни харесат. Точно за това при някои хора, когато имаме проблеми със самочувствието твърде много премисляме дали това, което ще кажем е достатъчно добро. В някои други случаи ако сме се занимавали няколко часа със задача, в която не ни се налага да говорим ние е трудно да прекъснем тази инерция (програмистите ме разбират).

Пускате хронометъра да отброява 2 минути. Човекът срещу вас измисля случайна дума на трябва да говориш по нея. Основното правило, което следим е да не млъкваме. На всеки 30 секунди се измисля нова дума, за която трябва да говориш и да я навържеш към историята от предишната дума. Като изтекат 2-те мунити (общо си използвал 4 думи) хората си разменят ролите и другия говори. Това можете да го правите дори сами вкъщи.

Това ще ви отпусне да се изразявате спокойно без притеснение. Една ситуация става често неловка когато млъкнем, а не когато говорим.

 1. ПРЕКАЛИ НАРОЧНО / РАЧЕШКИ ТАНЦ

В повечето случаи вечерта ни минава на малки крачки:изпиваме една бира, говорим с приятели, забавляваме се на шеги, потанцуваме, започнем интеракция с няколко нови хора и т.н. Ако от известно време не сме излизали, в нова леко плашеща среда сме или искаме да развием нетипично за нас нов вид поведение емоционално се изтощаваме, когато всеки път трябва да се навиваме за всяко едно малко ново дребно действие. Точно за това вместо да преминаваме през целия процес бавно и мъчително понякога можем да направим един голям скок. Веднъж като го направите след това всяко друго действие, което не е толкова страшно, ще ви е по-лесно да го направите.

 • Ако ви е страх да ескалирате и на всеки етап се мъчите да се престрашите пробвайте веднъж директно да целунете момиче без ескалация. Като ви отреже и нищо страшно не се е случило тогава следващия път етапите на ескалация няма да са толкова страшни.
 • Ако сте твърде учтиви и културни започнете с най-добрия ви приятел (предварително му кажете какво правите) да се псувате. После няма да се притеснявате да изразявате себе си.
 • Ако се притеснявате, че сте центъра на компания, когато танцувате и че всички ви гледат и съдят просто скочете посредата на дансинга, когато е празен и за няколко секунди играйте най-малоумния танц имитиращ рак. После въобще няма да ви пука как танцувате.
 • Ако през деня нямате самочувствие да ходите с отворена стойка и да гледате хората в очите застанете посредата на най-оживената улица, вдигнете ръце и започнете да пеете с възможно най-силен глас.

Подобни действия ще шокират системата ви и ще ви освободят от оковите на съзнанието. Веднъж преживели нещо много страшно другите малки неща ще са лесни за вас.

 1. ВЛЕЗ СИ В ТЯЛОТО (10 МИН ТАНЦУВАНЕ)

Канят хора на интервю за работа като ги разделят на 2 група. Всеки участник го карат да чака 15 мин в стаята за интервюто сам докато дойде интервюращият. Половината от участниците ги карат да кръстосат ръце и да се прегърбят напред на бюрото за 15 мин преди началото на интервюто. Другата група ги карат да се облегнат назад с ръце зад главата и крака сложени върху бюрото. Втората група ги оценяват с 23% по-добро представяне после на самото интервю.

Когато сме в кофти ситуация инстинкт е да кръстосаме ръце и да гледаме надолу. Този психико-физиологичен път от мозъка към тялото може да бъде използван и в обратната посока. Ако наблюдаваме тялото ни и съзнателно решим да променим стойката това ще изпрати сигнал на мозъка в каква ситуация сме (дори да не сме) и ще го накара да произведе съответните хормони на щастие, увереност и т.н.

Когато си в клуб и не те кефи музика, обстановката или хората нормално е да не танцуваш. Точно за това в началото на вечерта независимо какви са обстоятелствата отиди посредата на дансинга и почни да танцуваш.Задръж танцуването 10 мин въпреки неудобното усещане и се фокусирай върху музиката, ритъма и басът. Малко по малко заради самите движения мозъкът ще получи сигнат по психико-физиологични път, че се забавлява и ще започне да отделя съответните сигнали и хормони. След 10 мин ще спреш премислянето и ще си по-заземен енергично, отпуснат и по-щастлив.

 1. ПРОВАЛИ СЕ НАРОЧНО

Много често нашият най-голям врат е собствения ни страх от провал и съмнение, че ще се справим. Ние толкова много сме обградени от примери за успех, че идеята да се провалим е пагубна в главите ни. За това е по-лесно да не правим нищо, но да се чувстваме добре, че не сме се провалили. Страхът от провал понякога идва от липсата на ясен план какво да правим. Ако се тревожим тогава планираме нашия провал. Ако мечтаем какво хубаво може да стане тогава планираме нашия успех. За да направим този преход трябва да се освободим от идеята, че провала е нещо лошо. Как? Като се провалим нарочно, за да покажем на нашия примитивен мозък, че не е е страшно и няма да умрем ако се провалим.

Отидете и отворете момиче с думи, които сте сигурни, че ще се провалите. Монолога в главата ви трябва да бъде енстусизиран „я да видим как ще ме отреже“. Имайте предвид, че тренировката е контролиран провал. По този начин въпреки, че ще ви отрежат вие ще сте доволни от себе си, че сте направили стъпката и сте започнали разговор с нов човек. Като го направите още 4-5 пъти с идеята „Какво мога да кажа, което ми е забавно на мен и знам, че ще ме отрежат?“ ще се отпуснем и забавляваме на собствените си думи. По този начин вместо да сме сковани от страх дали ще кажем правилното нещо ще започнем да изразяваме себе си автентично и нашето излъчване ще започне да привлича хората към нас дори да казвате глупости.

 1. НЕ ГОВОРИ

Едно от най-честите притеснения при започване на интеракция с нов човек е че не знаем какво да кажем. Истината, която най-трудно приемаме е че думите са едва 10-15% от комуникацията между хората. Останалото е език на тялото и вътрешното усещане и емоции. Не са важни думите, важна е музиката зад тях. От вашата вътрешна стойка, излъчване, емоциите, които усещате и езика на тялото ще зависят вашите думи как ще бъдат приета. Точно поради тази причина едни и същи думи от 2 различни момчета биха се приели по 2 различни начина от едно и също момиче.

Понеже от зората на човечеството хората имат способността да лъжат трябва да разчитаме на друг метод за изграждане на доверие. В нашите гени дори тези способности са пренесени от животните, които комуникират без думи. Жените имат тази способност по-развита от мъжете понеже на тях им е нужно да знаят какви нужди има в момента бебето, което не може да говори.

Пробвайте да започнете интеракция с момиче без да говорите въобще. Имате ръце, имате тяло, имате глава, имате очи, имате усмивка имате всичко нужно. Не случайно хората казват, че очите са прозорец към душата на човека. Може да звучи банално и изтъркано, но момичетата най-вече усещат вътрешната ти нагласа. Това е хубаво упражнение да се отделим от идеята, че ни трябват правилните думи и да обърнем внимание на това как се чувстваме и какво изразяваме чрез тялото си, защото другите го забелязват. Така можем да намалим бурята в главата ни.

 

7 упражнения за инерция в клуба
Reader Rating 7 Votes
%d bloggers like this: